Veilige werkomgeving

Jij hebt recht op een veilige werkplek

Pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie en zelfs geweld op het werk komen vaker voor dan je misschien denkt. Je bent dus niet alleen.

Is ongewenst gedrag op de werkvloer acceptabel? Absoluut niet!

Een goede werkgever biedt personeel de mogelijkheid om over ongewenst gedrag, werkdruk en calamiteiten op de werkvloer te praten volledig anoniem en met een ervaren, goed opgeleide, integere vertrouwenspersoon.

Het anoniem bespreken van ongewenst gedrag op het werk is cruciaal voor jouw welbevinden. Maar met wie? Wie binnen het bedrijf waar je werkt kun je echt vertrouwen? Als externe vertrouwenspersoon garandeer ik volledige anonimiteit. Jouw werkgever zal nooit weten dat we contact hebben gehad.

Plan een GRATIS intake gesprek

Naam

Oktober 2024

MaDiWoDoVrZaZo
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

30 Oktober 2024

31 Oktober 2024

ano·niem

naamloos, ongetekend

Ongewenst gedrag, werkdruk en calamiteiten
Wat als ongewenst wordt beschouwd, bepaal jij. Jij mag de grens aangeven. Soms is dat echter niet gemakkelijk binnen een groep of tegenover je leidinggevende. Praten hierover kan helpen om deze problemen aan te pakken en op te lossen. Te hoge werkdruk of andere calamiteiten, ook daarvoor kan je terecht bij de vertrouwenspersoon.

Integriteit
Stel je voor dat een collega de werktijden niet serieus neemt, urenlang spelletjes speelt op zijn telefoon en jou de schuld geeft dat het werk niet af is. Of erger nog, dat jouw leidinggevende onveilige handelingen toestaat. Dit heeft invloed op jou. Dit zijn slechts voorbeelden, de werkelijke situatie kan veelomvattender zijn. Een integriteitsschending kan optreden als een medewerker of de organisatie in strijd met voorschriften handelt, de wet niet naleeft of op andere wijze normen en waarden overschrijdt. Ook hierover kun je praten met een vertrouwenspersoon.

Nog even wat cijfers
In 2021 was pesten de voornaamste reden voor medewerkers om zich te melden bij een vertrouwenspersoon. In 2022 waren dit meldingen in de categorie Intimidatie, Agressie en Geweld. Door de actualiteit durven meer mensen zich te melden bij een vertrouwenspersoon. Door hier al in een vroeg stadium voor open te staan kan veel leed voorkomen worden. Zowel voor werknemer als voor werkgever.

Wat werknemers zeggen over mij

‘Niemand heeft ooit gemerkt dat ik een paar gesprekken heb gehad met Linda.’

 

‘Wat fijn dat het arbobeleid bij ons nu bespreekbaar is’

 

Wat kan ik voor jou betekenen?
Wellicht heeft jouw werkgever aangegeven dat ik de vertrouwenspersoon ben voor het bedrijf. Als het goed is heb je dan mijn introductie film of mail ontvangen en weet je hoe je me kan bereiken. We kunnen dan direct een afspraak plannen, online of op een locatie naar keuze. Zie ook mijn contactgegevens onderaan deze pagina.

Ben je toevallig op deze site beland of heeft iemand je hierop geattendeerd en heeft jouw werkgever nog geen overeenkomst met mij? Dat betekent niet dat ik je niet kan helpen. Stuur me een e-mail of bel me, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Werkgevers zijn volgens de Arbowet verplicht om hun medewerkers te beschermen tegen psychosociale arbeidsbelasting (PSA), waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, agressie en geweld vallen. Ze moeten beleid voeren om dit gedrag te voorkomen. Vraag hier eventueel naar bij je werkgever of de HR-afdeling.

Voor werknemers: Eerste gesprek gratis en anoniem. Neem contact op via linda@lindamennen.nl of 06-15016298

ver·trou·wen

geloof in iemands goede
trouw en eerlijkheid

Wat werknemers zeggen over mij

‘Na het gesprek met Linda
kon ik weer verder.’